Go to Top

Industriële katalysator reinigen

Industriële katalysator reinigen

Storm Cleaning Service is een betrouwbare partij met betrekking tot katalysatoren reiniging. Hierbij is het gespecialiseerd in het reinigen van katalysatoren in de industrie en marine. Dagelijks staat er een gecertificeerd team voor u klaar om uw katalysator te reinigen om de levensduur en efficiëntie van de katalysator te vergroten. In de onderstaande paragrafen wordt verder ingegaan op de werkwijze en het belang van het reinigen van uw katalysator.

Waarom is het belangrijk om uw katalysator te reinigen?

Een katalysator wordt gebruikt om chemische processen te versnellen en uitlaatgassen te neutraliseren. De katalysator doet dit zonder dat dit de katalysator zelf input kost. In de katalysator vindt dus een reactie plaats zonder dat de katalysator zelf verbruikt wordt. Dit is te danken aan de edelmetalen die in de katalysator zijn opgenomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Platina, Rhodium of Palladium. Deze edelmetalen zijn direct ook verantwoordelijk voor de chemische reactie in de katalysator. Door de chemische stoffen die de katalysator passeren raakt de katalysator vervuild. Om de efficiëntie van de katalysator op peil te houden is het belangrijk om regelmatig de katalysator te reinigen.

Katalysator laten reinigen bij Storm Cleaning Service

Bij Storm Cleaning Service bent u op de juiste plaats om uw industriële katalysator te laten reinigen. Dagelijks zijn onze medewerkers aan het werk in de industriële reiniging en onder andere bezig met het reinigen van katalysatoren, roetfilters en mechanische ventilaties bij industriële bedrijven in heel Nederland. Het team aan medewerkers dat gespecialiseerd is in het reinigen van katalysatoren beschikt over een selfsupporting vrachtwagen waarin alle benodigdheden zijn opgenomen om uw katalysator te reinigen en daarmee de levensduur van de katalysator te verlengen en de efficiëntie te verhogen.

Werkwijze katalysator reinigen

Bij het reinigen van een industriële katalysator is het belangrijk dat de temperatuur van de katalysator gedaald is tot onder de 50 graden Celsius. Wanneer de medewerkers dan arriveren kan de deksel verwijderd worden, tezamen met het grootste vuil in de katalysator. Vervolgens kunnen de blokken in de katalysator worden gereinigd. Dit gebeurt grondig en met oog voor veiligheid. Wanneer de unit in de katalysator gereinigd is, wordt de deksel gemonteerd en alles weer schoon achtergelaten.

Vrijblijvend contact

Mocht u vragen hebben over de werkwijze, kosten en uitvoering van het reinigen van een katalysator, neem dan vrijblijvend contact op met Storm Cleaning Service, we helpen u graag verder.